lumminiscències

La contínua búsqueda de una misma

Recuperar la innocencia perduda-Recuperar la inocencia perdida.

inocencia

Recuperar la innocencia perduda

Recuperar la innocencia perduda no ens fa pas més ignorants, sinó més confiats. Tenim confiança en que tot, sigui quin sigui el resultat, tot sortirà com estava previst al drama.

Què ens fa innocents quan som nens? La manca de malícia. No veiem cap perill en cap relació degut a que en mi mateix no hi ha la dolentería ni els desitjos d’obtenir res dels demés. La plenitud és dins meu i no penso que els altres siguin diferents que jo en això. Aquesta innocència innata em fa que sigui confiat i em sento a gust amb totes les situacions perquè no veig el mal. Això és plenitud.

Recuperar aquesta innocència és difícil un cop que s’he obert la porta de la desconfiança; però no impossible. En totes les situacions hi haurà l’estigma del dubte ja que la porta s’ha desintegrat durant el pas dels esdeveniments de la vida, en les vegades que hem donat el cor i ens l’han tornat fet miques. Costa tornar a construir la porta que abans hi havia.

La meva experiència és que amb la meditació anem construint altre cop aquesta porta, però aquesta vegada será de vidre transparent. No podem oblidar tot el que hem experimentat, si més no, ara entenem gràcies al ioga, que tot pot passar igualment, però confio, i, aquesta vegada és en el drama en el que confio. Tot pot passar, bo o dolent; m’agradi o no m’agradi; malgrat tot, ara sé, tinc el coneixement que tot está escrit en el guió.

Passat, present, futur.., és tot una mateixa cosa, perquè per a l’ànima el temps no existeix. Cal la intoxicació sublim de saber-se una ànima. Om shanti.

____________________________________________________________________

Recuperar la inocencia perdida

Recuperar la inocencia perdida no nos hace más ignorantes, sino más confiados. Tenemos confianza en que todo, sea cual sea es resultado, todo saldrá como estaba previsto en el drama.

¿Qué nos hace inocentes cuando somos niños? La falta de malicia. No vemos ningún peligro en ninguna relación, debido a que en mí mismo no existe la maldad ni los deseos de obtener nada de los demás. La plenitud está dentro de mí y no pienso que los demás sean diferentes que yo en esto. Esta inocencia innata me hace que sea confiado y me siento a gusto con todas las situaciones porque no veo el mal. Esto es plenitud.

Recuperar esa inocencia es difícil una vez que se he abierto la puerta de la desconfianza; pero no imposible. En todas las situaciones habrá el estigma de la duda ya que la puerta se ha desintegrado durante el paso de los acontecimientos de la vida, en las veces que hemos dado el corazón y nos lo han devuelto hecho añicos. Cuesta volver a construir la puerta que antes había.

Mi experiencia es que con la meditación vamos construyendo de nuevo esta puerta, pero esta vez será de cristal transparente. No podemos olvidar todo lo que hemos experimentado, al menos, ahora entendemos gracias al yoga, que todo puede pasar igualmente, pero confío, y, esta vez es en el drama con el que confío. Todo puede pasar, bueno o malo; me guste o no me guste; a pesar de todo, ahora sé, tengo el conocimiento de que todo está escrito en el guión.

Pasado, presente, futuro .., es todo una misma cosa, porque para el alma el tiempo no existe. Es necesaria la intoxicación sublime de saberse un alma. Om shanti.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: