lumminiscències

La contínua búsqueda de una misma

MATRIX&KUMBHAKARNA

matrix-incubators

No recordo cap película que m’hagués causat una sacsejada tan profunda com la de Matrix. Em vaig quedar durant bastants dies donant-li voltes, amb el sentiment de la versemblança. Em plantejava si realment allò podía estar-nos passant.  Uns anys després, quan vaig introduir-me en aquest coneixement del Raja Ioga, va aparèixer un altre element clarificador: Kumbhakarna (el somni en el que está sumida la humanitat).images

S’estableix entre les dues metàfores (Matrix i Kumbhakarna) una similitud que dóna rellevància a la idea de que estem vivint en un gran somni mental. Kumbhakarna és el gegant adormit que tot i que se’l desperti amb el coneixement del Raja Ioga, no l’hi interessa i s’hi torna a tombar; prefereix els seus somnis a la realitat. El mateix succeeix a Matrix, on,  fins i tot hi han forces represores que persegueixen als que volen pertorbar el gran muntatge que han creat per mantenir a l’humanitat adormida.1200px-Waking_up_Kumbhakarna

Aquí i en el temps present, aquesta idea cada cop pren més força al nostre enteniment: n’hi han que es prenen moltes molèsties per mantenir-ho tot com sempre i negant-se a renovar el pensament; el gran gegant adormit. Quí pot sortir-se’n d’aquest ensopiment pren una consciència que el fa veure-hi clar i s’adona quan adormit estava fins ara. Aquest revulsiu trencador es el Raja Ioga en el meu cas. I L’Heroi que m’ha despertat: el Pare, Déu; el Déu de tots que ens está dient a totes les ànimes: “Tots estàn dormint en el somni de Kumbhakarna”.  Ja és hora de llevar-se! No sigui pas que, la transformació del món ens trobi adormits.

No recuerdo ninguna película que me hubiera causado una sacudida tan profunda como la de Matrix. Me quedé durante bastantes días dándole vueltas, con el sentimiento de la verosimilitud. Me planteaba si realmente aquello podía estarnos pasando. Unos años después, cuando me introduje en este conocimiento del Raja Yoga, apareció otro elemento clarificador: Kumbhakarna (el sueño en el que está sumida la humanidad).

Se establece entre las dos metáforas (Matrix y Kumbhakarna) una similitud que da relevancia a la idea de que estamos viviendo en un gran sueño mental. Kumbhakarna es el gigante dormido que aunque se le despierte con el conocimiento del Raja Yoga, no le interesa y se vuelve a tumbar; prefiere sus sueños a la realidad. Lo mismo sucede en Matrix, donde, incluso hay fuerzas represoras que persiguen a los que quieren perturbar el gran montaje que han creado para mantener al humanidad adormecida.

Aquí y en el tiempo presente, esta idea cada vez toma más fuerza en nuestro entendimiento: los hay que se toman muchas molestias para mantenerlo todo como siempre y negándose a renovar el pensamiento; el gran gigante dormido. Quién puede salirse de este sopor toma una conciencia que le hace ver claro y se da cuenta cuan adormecido estaba hasta ahora. Este revulsivo rompedor es el Raja Yoga en mi caso. Y El Héroe que me ha despertado: el Padre, Dios; el Dios de todos que nos está diciendo a todas las almas: “Todos están durmiendo en el sueño de Kumbhakarna”. Ya es hora de levantarse! No sea que, la transformación del mundo nos encuentre adormecidos.
om shanti
7 comments on “MATRIX&KUMBHAKARNA

 1. Israel
  Novembre 30, 2017

  I enjoy this post, I’m a big fan of this site and I would like to kept updated.

  M'agrada

 2. sytropin hgh spray
  Novembre 30, 2017

  You’ve made various nice points here. I see something truly
  special in this website. Thank you for posting.

  M'agrada

 3. Lawrence
  Novembre 30, 2017

  Good post. Didn’t know this, thank you for letting me know.

  M'agrada

 4. http://rpoforums.com
  Novembre 30, 2017

  A clever insight and great suggestions you have on your website.
  You have obviously spent lots of time on this. Great job!

  M'agrada

 5. sytropin
  Novembre 30, 2017

  Great post! Keep writing.

  M'agrada

 6. www.peacearmor.com
  Novembre 30, 2017

  I’m in love with this web site. I have visited
  this site so frequently. I found this site on the internet.
  I have received an excellent stuff of information. Thank you.

  M'agrada

 7. joan llopart folch
  Desembre 4, 2019

  Como los reyes y emperadores… ¿Quién no preferiría estar en los brazos de Morfeo?
  Saludos

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: