lumminiscències

La contínua búsqueda de una misma

No puc per més que estimar aquesta terra//I can not help but love this land//No puedo por más que amar esta tierra.

 

No puc per més que, estimar aquesta terra. És l’origen de tots nosaltres; es llegeix a les roques, als camins, als arbres, als ulls antics de la gent, fins i tot a la més jove, als ulls de la quitxalla, a la manera de fer, a la devoció, als milions de persones devotes; tot i que, com en el món occidental només ho són perquè ho són els altres; als sannyasis que amb la seva puresa ajuden que aquesta societat no s’ensorri massa aviat, es veu també aquest orígen en els milions de gurús i en la gent que confía en ells cegament, molt semblant a la devoció no tant reconeguda que els occidentals tenim en la ciència, però que també saben apreciar un ayurveda ben fet; a la saviesa implícita i soterrada sota capes de rituals que els mils d’anys hi han anat dipositant fins quasi perdre-se’n el rastre i només restant-ne la tímida flaire d’almesc. No puc per més…, que estimar aquesta terra beneïda amb l’honor de ser els primers i de ser els darrers y de tornar a començar de nou. Om shanti.


I can not help loving this land. It is the origin of all of us; it reads on the rocks, on the roads, on the trees, in the old eyes of the people, even in the youngest, in the eyes of the children, in the way of doing, in devotion, in the millions of people devotees although, as in the western world, they are only because others are; the sannyasis that with their purity help that this society does not collapse too soon, this origin is also seen in the millions of gurus and in the people who trust them blindly, very similar to the devotion not so recognized that we Westerners have in science, but they also know how to appreciate a well-made Ayurveda; in the implicit wisdom and buried under layers of rituals that the thousands of years have been depositing until almost losing the trace and only subtracting the timid smell of musk. I can not for more …, than love this blessed land with the honor of being the first and being the last and starting over again. Om shanti.


No puedo por más que, amar esta tierra. Es el origen de todos nosotros; se lee en las rocas, en los caminos, en los árboles, en los ojos antiguos de la gente, incluso en la más joven, en los ojos de los chiquillos, en la manera de hacer, en la devoción, en los millones de personas devotas; aunque, como en el mundo occidental sólo lo son porque lo son los demás; los sannyasis que con su pureza ayudan a que esta sociedad no se derrumbe demasiado pronto, se ve también este origen en los millones de gurús y en la gente que confía en ellos ciegamente, muy parecida a la devoción no tan reconocida que los occidentales tenemos en la ciencia, pero que también saben apreciar un ayurveda bien hecho; en la sabiduría implícita y enterrada bajo capas de rituales que los miles de años han ido depositando hasta casi perderse el rastro y sólo restando la tímida olor de almizcle. No puedo por más …, que amar esta tierra bendita con el honor de ser los primeros y de ser los últimos y de volver a empezar de nuevo. Om shanti.om-shanti-e1514104411913 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on febrer 14, 2018 by in Notas and tagged , , , , , , , , , , , , .
%d bloggers like this: